Dit is wat het Nederlands elftal kan verwachten van Letland

8 oktober 2021, 15:59

Het Nederlands eltfal hervat vrijdagavond de strijd om een WK-kwalificatieticket op bezoek in Riga. Daar is Letland de zevende tegenstander in de kwalificatiecyclus. De selectie van de Letten bestaat vrijwel louter uit onbekende namen. Tijd voor een nadere kennismaking: FCUpdate.nl schetst wat de ploeg van bondscoach Louis van Gaal vanaf 20.45 uur kan verwachten.

Wereldranking

De Letten bezetten momenteel de 135ste plek op de FIFA-ranking en behoren daarmee tot de slechtste ploegen van Europa. Letland presteerde de laatste jaren nipt beter dan bijvoorbeeld Suriname en de Solomoneilanden, maar moeten Angola en de Filipijnen voor zich dulden. Letland plaatste zich nog nooit voor een WK voetbal. De enige EK-deelname dateert van 2004.

Resultaten

Selectie

Slechts één naam springt eruit, als we de selectielijst van de Letten bekijken. Roberts Uldrikis moet Nederland met zijn neusje voor de goal pijn gaan doen. De boomlange spits tekende deze zomer een contract bij SC Cambuur, waar hij afgelopen weekend tegen AZ (1-3 nederlaag) met veel geluk zijn eerste treffer maakte. In Letland behoort Uldrikis tot de populaire spelers. De 23-jarige spits was in zijn eerste 28 interlands goed voor drie treffers.

Historie

Nederland en Letland stonden in het verleden vier keer tegenover elkaar. De cijfers zullen niet voor vertrouwen zorgen bij het Oost-Europese land: vier nederlagen, nul goals voor en dertien tegen. Tijdens het EK 2004 versloeg Oranje de Letten in de groepsfase met 3-0. In strijd om kwalificatie voor het EK 2016 was Nederland met respectievelijk 6-0 en 0-2 te sterk. De laatste ontmoeting, onder bondscoach Frank de Boer in maart 2021, eindigde in een bescheiden 2-0 overwinning voor Oranje. 

Lees ook: Wat Louis van Gaal veel beter doet dan Frank de Boer

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen