Vertessen blij dat Belgische transfer afketste: "Spijt heb ik niet"

Vertessen blij dat Belgische transfer afketste: "Spijt heb ik niet"

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

8 oktober 2021 – Yorbe Vertessen kan rekenen op het vertrouwen van Roger Schmidt. De Belgische aanvaller moet het weliswaar doen met invalbeurten bij PSV, maar dat maakt hem niet uit. Hij is allang blij dat hij zoveel minuten mag maken, terwijl de concurrentie behoorlijk stevig is.

"Er is veel concurrentie hier, maar ik ben tevreden met de speeltijd die ik krijg. Ik doe hier ontzettend veel ervaring op en de coach heeft vertrouwen in mij. Ik speel de laatste tijd ook vaker als een echte spits, in de punt. Maar ik kan ook op de flank of op de tien uit de voeten", vertelt de aanvaller tegenover La Dernière Heure. De afgelopen wedstrijden stond Noni Madueke aan de kant met een blessure. De trainer koos toen voor Ritsu Doan, waardoor de Belg ook toen niet in de basis mocht starten. Desondanks blijft hij rustig.

De Eindhovense supporters heeft Vertessen inmiddels al voor zich gewonnen. Dat beseft hij zich maar al te goed. "De fans vergelijken me inderdaad soms met Mertens. Sommigen zeggen zelfs dat ik de nieuwe Mertens ben. Dat is natuurlijk een heel mooi compliment om te krijgen", aldus de aanvaller, die zich op zijn plek voelt in Eindhoven.

Hij speelt al sinds 2009 bij de Brabantse topclub, waar hij de gehele jeugdopleiding succesvol doorliep. Bij Het Nieuwsblad vertelt de buitenspeler dat hij de optie had om terug te keren naar zijn vaderland. "Een paar jaar geleden wilde Anderlecht me binnenhalen, maar dat is er toen niet van gekomen. Spijt heb ik daar niet van. Ik zit goed waar ik zit", besluit Vertessen, die nog tot medio 2025 vastligt in het Philips Stadion.

gerelateerd