Koster maakt als vervanger Blind terugkeer bij Ajax

Koster maakt als vervanger Blind terugkeer bij Ajax

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

8 oktober 2021 – Adrie Koster is benoemd tot adviseur van de Raad van Commissarissen van Ajax, zo maakt de Amsterdamse club vrijdagmiddag via de officiële kanalen bekend. De voormalig hoofdtrainer neemt de functie over van Danny Blind, die kortgeleden werd aangesteld als assistent-bondscoach bij het Nederlands elftal.

Voor de 66-jarige Koster is het een terugkeer op bekend terrein. Eerder was hij tussen 2007 en 2009 trainer bij zowel Jong Ajax als het eerste elftal. Na zijn Amsterdamse avontuur was Koster werkzaam bij Club Brugge, Beerschot, de KNVB, Club Africain (Tunesië), VfB Stuttgart en Willem II.

"Ik vind het een eer dat ze me hiervoor gevraagd hebben", reageert Koster. "Ik heb hier natuurlijk gewerkt en het is geen geheim dat ik altijd wel iets met Ajax heb gehad. Voor mij is het interessant om van deze kant bij de club betrokken te zijn en ik ga mijn best doen een goede bijdrage te leveren. De afgelopen weken ben ik al op de Toekomst en in de ArenA geweest en heb al een aantal gesprekken gevoerd. Ook voor de komende weken zijn al meerdere afspraken gemaakt. Ik kijk erg uit naar deze nieuwe samenwerking."

President-commissaris Leen Meijaard geeft tekst en uitleg bij de terugkeer van Koster.  "Wij zijn voornemens om Danny, zodra hij volgend jaar zijn taak bij de KNVB heeft afgerond, weer voor te dragen als commissaris. Maar om onze rol als toezichthouder van Ajax gedegen te kunnen uitvoeren willen wij in de tussenliggende periode wel iemand bij de RvC hebben met veel ervaring in het betaalde voetbal en iemand die de club ook kent. Adrie Koster past uitstekend in dat profiel en wij zijn dan ook blij dat hij deze klus op zich wil nemen."

gerelateerd