Newcastle United herboren? "Ze hebben drie of vier spelers nodig"

8 oktober 2021, 14:11

Engeland heeft er een nieuwe topclub bij. Althans, qua financiën. Newcastle United is overgenomen, waardoor voormalig eigenaar Mike Ashley grote successen verwacht. Hij verkocht zijn aandelen voor circa 350 miljoen euro, maar had van andere partijen nog veel meer geld kunnen krijgen. Ahsley hoopt dat de club grote stappen richting de top van de comptitie kan zetten. Aan financiële armslag is inmiddels geen gebrek meer.

Dat vertelt de ex-eigenaar in gesprek met The Sun. "Ik wil graag nog mededelen dat ik een nóg hoger bod binnen heb gekregen dan degene die ik geaccepteerd heb. Die was ook afkomstig van een gerespecteerde partij, die geloofwaardige plannen heeft. Toch had ik het gevoel dat dit het beste zou zijn voor de club. Hoewel ik best wat te besteden heb, zit ik niet in dezelfde league als de nieuwe eigenaar. Het was altijd lastig om het op het allerhoogste niveau op te nemen tegen clubs met vrijwel onbeperkte financiële mogelijkheden."

Alan Shearer speelde tien seizoenen voor The Magpies en bekijkt de situatie met veel interesse nu er een nieuwe eigenaar is. Hij geeft een tip bij de BBC: "Het is belangrijk dat niet al het geld naar het eerste team gaat. Het trainingscomplex moet verbeterd worden, het stadion en eigenlijk moet er ook geïnvesteerd worden in de stad. Dat verdienen de mensen", stelt de oud-spits, die verwacht dat er deze winter al wat nieuwe spelers naar de industriestad komen.

De club staat momenteel zeventiende met drie punten uit zeven duels. Alles zal eraan gedaan worden om dit seizoen niet te degraderen uit de Premier League. "Ze hebben drie of vier spelers nodig om ze uit de strijd te helpen waar ze nu inzitten en ik weet zeker dat ze dat in januari zullen doen. Ze hebben een doelpuntenmaker nodig, een centrale verdediger en een creatieve middenvelder. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan", stelt Shearer.

Trainer Steve Bruce weet ook dat zijn baan aan een zijden draadje hangt nu er nog meer geld beschikbaar is en de ambities hoog zijn. Het doel is om mee te gaan doen om de Champions League-plaatsen. "Ik wil graag verder gaan en de kans krijgen om aan de nieuwe eigenaren te laten zien wat ik kan. Maar ik moet ook realistisch zijn. Nieuwe eigenaren willen normaal gesproken een nieuwe manager. Ik loop al lang genoeg mee om dat te begrijpen", vertelt de coach bij The Daily Telegraph. Inmiddels worden de eerste namen al gelinkt aan Newcastle. Zo zou Ousmane Dembélé van FC Barcelona hoog op het wensenlijstje staan, weet Marca.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen