Van de Looi looft debutant: "Monaco was te veel van het goede"

Van de Looi looft debutant: "Monaco was te veel van het goede"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

8 oktober 2021 – Anthony Musaba keerde deze zomer tijdelijk terug in de Eredovosoe bij sc Heerenveen. De aanvaller is in Friesland nog niet onomstreden, maar werd wel geselecteerd voor Jong Oranje. Bondscoach Erwin van de Looi is enthousiast over de buitenspeler, die eigendom is van AS Monaco.

"Anthony heeft specifieke kwaliteiten. Hij is bloedsnel en heeft een goede voorzet. Ik ben heel benieuwd waar hij staat ten opzichte van de rest van de spelers. Ik heb Anthony vaak gezien bij NEC, omdat mijn zoon Tom daar toen ook speelde", vertelt Van de Looi in gesprek met De Gelderlander. Hij maakte indruk en werd verkocht aan de ploeg uit de Ligue 1. "Met zijn overgang naar AS Monaco maakte hij vijf stappen vooruit, dat was misschien iets te veel van het goede."

Vorig seizoen werd Musaba verhuurd aan Cercle Brugge, nu mag hij zich laten zien in het Abe Lenstra Stadion. "Bij NEC was hij heel druistig. De ene keer deed hij geweldige dingen, de andere keer zat er geen idee achter", stelt de coach. "Zijn entree bij Jong Oranje komt niet uit de lucht vallen. We hebben hem ook bij Cercle gevolgd. We zitten niet dik in de buitenspelers. Bovendien kan Anthony ook in de spits spelen. Met hem kunnen we iets veranderen in het veld."

De vleugelflitser stelt dat de uitnodiging voor de nationale ploeg als een verrassing kwam. "Het klinkt arrogant, maar ik wist dat ik ooit Jong Oranje zou halen. Ik heb niet voor niets het aanbod afgeslagen van de assistent-bondscoach van Congo, het land van mijn ouders. Ik was overtuigd dat het me ging lukken", vertelt Musaba, die zelf aandrong op een nieuwe verhuurperiode dit seizoen. "De club had me er graag bijgehouden, omdat ze veel wedstrijden spelen, ook in de Europa League. Maar dan zou ik het met invalbeurten moeten doen en zelfs wedstrijden buiten de selectie worden gehouden."

Reacties

gerelateerd