Laporta steunt Koeman: "Oneerlijk om hem hier op af te rekenen"

Laporta steunt Koeman: "Oneerlijk om hem hier op af te rekenen"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

8 oktober 2021 – Ronald Koeman leek op de schopstoel te zitten bij FC Barcelona, maar voorzitter Joan Laporta spreekt het vertrouwen uit in de Nederlandse trainer. De Catalaanse grootmacht heeft in de competitie nog een wedstrijd te goed en in verliespunten is de achterstand op de koplopers slechts twee punten.

"De beslissing is dat Koeman doorgaat", vertelt de voorzitter in gesprek met RAC1. "Toen het niet ging zoals we wilden, waren we allemaal ontmoedigd. Natuurlijk ook Koeman. Ik heb geluisterd naar mijn vertrouwenspersonen en zo ben ik tot de conclusie gekomen dat ik moet handelen zoals ik in het verleden bij Frank Rijkaard heb gedaan", aldus Laporta, die destijds het advies van Johan Cruijff kreeg om de Nederlander niet te ontslaan.

Lees ook: 'Opvallend: Cruijff voorkwam ontslag Koeman na CL-debacle'

"Koeman wil het beste voor Barça, net als wij. Hij is een mythisch figuur in de geschiedenis van Barcelona en besloot om hier trainer te worden toen de situatie enorm moeilijk was", vervolgt Laporta, die weet dat de trainer nog volop vertrouwen heeft in goede resultaten ondanks de matige reeks van de afgelopen duels. "Hij wilde koste wat kost doorgaan en laten zien dat dit team competitief is. Het is ook oneerlijk om hem hier op af te rekenen, want Dembélé is geblesseerd en ook Kun Aguëro. Koeman verdient tijd."

Xavi zou gezien worden als ideale opvolger van Koeman, maar dat ontkent de preses nu. "Ik praat regelmatig met Xavi, omdat we vrienden zijn. Hetzelfde geldt voor Pep Guardiola. Onze trainer is Koeman. We zijn trots dat we hem als coach hebben. Hij krijgt de tijd om de sportieve resultaten om te draaien."

Lees ook: 'RvC-leden verrast na nieuws Laporta over Koeman'

Reacties

gerelateerd