Transferweekje: keepers Ajax, Mbappé, Van de Beek en Newcastle

9 oktober 2021, 12:51

De transfermarkt is gesloten, maar dat is voor clubs geen reden om spelers van andere clubs met rust te laten. Er wordt volop gespeculeerd over de komende transferwindow, terwijl clubs ook transfervrij nog hun slag slaan. Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

Keeperskwestie Ajax

Ajax heeft een keepersprobleem. Maarten Stekelenburg kreeg deze week te horen dat hij onder het mes moet, waardoor zijn seizoen al voorbij is. Zijn vervanger, Remko Pasveer, overtuigt tot nu toe niet. Binnenkort kan Erik ten Hag weer een beroep doen op André Onana, maar zijn terugkeer is omstreden. De trainer zou er ook voor kunnen kiezen om Jay Gorter onder de lat te zetten, maar de 21-jarige doelman heeft nog geen ervaring op het hoogste niveau. Overweegt directeur voetbalzaken Marc Overmars om een nieuwe keeper te halen? Ajax is de voorbije tijd in elk geval meerdere keren met dezelfde doelman in verband gebracht: Altay Bayindir, de eerste keus onder de lat bij Fenerbahçe.

Italiaanse interesse voor Schuurs

We blijven in Amsterdam. Waar de keeperskwestie de gemoederen bezighoudt, zit Ajax ruim in de verdedigers. In het centrum vormen Jurriën Timber en Lisandro Martínez een ijzersterk koppel, waar Erik ten Hag de komende tijd vermoedelijk niet aan zal tornen. Door de razendsnelle ontwikkeling van Timber moet Perr Schuurs een pas op de plaats maken. Hij is uit de basis verdreven en komt nog maar mondjesmaat in actie. Juventus en Internazionale zouden volgens Italiaanse media willen profiteren van de situatie van de centrumverdediger. Maar of Schuurs een overstap naar de Italiaanse top ziet zitten, is nog maar de vraag. Ondanks de stevige concurrentie heeft de 21-jarige verdediger meerdere malen aangegeven voor zijn plek te willen strijden bij Ajax.

Toekomst Mbappé

Kylian Mbappé gaf deze week in alle openheid toe dat hij afgelopen zomer wilde vertrekken bij Paris Saint-Germain. De 22-jarige aanvaller had zijn zinnen gezet op een transfer naar Real Madrid, maar de Franse club liet hem niet gaan. De speculaties rond Mbappé zullen de komende maanden ongetwijfeld aanhouden. De vijftigvoudig international beschikt immers over een contract dat volgend jaar zomer afloopt. Het heeft er alle schijn van dat Mbappé niet voornemens is zijn verbintenis te verlengen, waardoor hij over een jaartje gratis de overstap naar Real Madrid kan maken. Wil PSG nog wat aan zijn sterspeler verdienen, dan moet de club hem in januari verkopen. Of krijgt de transfersoap nog een nieuwe wending en verlengt Mbappé zijn contract alsnog?

Salah gaat, Asensio komt?

Verschillende Franse media weten het zeker: Paris Saint-Germain zet komende zomer vol in op de komst van Mohamed Salah. De Egypische aanvaller moet de sterrenvoorhoede, die waarschijnlijk wordt verzwakt na het vertrek van Mbappé, weer completeren. Liverpool zal in dat geval vol inzetten op de komst van een nieuwe aanvaller. Daarvoor is Marco Asensio in beeld. De Spaanse Nederlander beleefde een stormachtige doorbraak bij Real Madrid, maar komt onder Carlo Ancelotti voorlopig niet in de plannen voor. Volgens het Spaanse ABC heeft de aanvaller daarom besloten komende winter op zoek te gaan naar een nieuwe werkgever. Liverpool heeft ook nog altijd een oogje op de binnenkort transfervrije Mbappé, maar heeft van onder meer Real Madrid flinke concurrentie.

Cruciale maanden voor Van de Beek

Donny van de Beek is het nu echt zat. Waar velen al langer van mening zijn dat hij Manchester United achter zich moet laten en een club moet vinden waar hij wél aan spelen toekomt, lijkt dat inmiddels ook zijn concrete plan. Dat vertelde Fabrizio Romano deze week althans op het YouTube-kanaal The United Stand. "Donny wil spelen, dus als dat in de komende twee, drie maanden bij Manchster United niet gebeurt, zal hij in de winter zeker vertrekken." Romano sprak van de al bekende interesse van Everton en enkele Italiaanse clubs, maar volgens Diario Sport zou ook Ronald Koeman hem met FC Barcelona willen inlijven, als 'type-Wijnaldum'. Spannende maanden dus voor Van de Beek. 

De vervolgstappen van Newcastle United

Het deed deze week een hoop stof opwaaien: Newcastle United is officieel in Saoedische handen. In een klap werd het daarmee een van de rijkste clubs ter wereld, waarmee de club plotseling de potentie heeft om de top te bereiken. Hoe het de gewenste successen wil gaan bereiken zal moeten blijken, al is in ieder geval duidelijk dat trainer Steve Bruce moet vrezen voor zijn baan. Namen als Steven Gerrard, Antonio Conte, Frank Lampard en Roberto Mancini werden al genoemd als mogelijke opvolgers. Ook voor versterkingen op het veld zullen de komende periode veel namen de revue passeren. Deze week werd bijvoorbeeld al afgetrapt met Philippe Coutinho en Ousmane Dembélé. Het belooft hoe dan ook een interessant project te worden. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen