Frimpong leert Nederlands bij Jong Oranje: "Alles kan ik begrijpen"

Frimpong leert Nederlands bij Jong Oranje: "Alles kan ik begrijpen"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

8 oktober 2021 – Jeremie Frimpong (20) zit bij de selectie van Jong Oranje. Het is even wennen voor de vleugelverdediger, die nog geen Nederlands kan praten. Daar wordt overigens hard aan gewerkt. Op zijn zevende vertrok hij naar Engeland met z'n familie, waardoor hij nu bijles krijgt van zijn teamgenoten.

Twee jaar later werd de in Amsterdam geboren rechtsback opgepikt door Manchester City, waar hij in de jeugdopleiding terchtkwam. Pep Guardiola liet hem meerdere keren meetrainen met het eerste elftal, maar debuteren zat er niet in. Hij koos eieren voor zijn geld en vertrok in 2019 naar Celtic. Daarna pikte Peter Bosz hem voor dertien miljoen euro op met Bayer Leverkusen. "Of ik Bosz bij Leverkusen mis? Natuurlijk. Ik heb hem niet helemaal kunnen laten zien wat ik kan. Ik speelde pas een paar duels en toen werd hij al ontslagen. Ik wilde dat ik hem meer had kunnen laten zien, want hij was een van de redenen om naar Leverkusen te gaan."

Bij de Bundesligaclub speelt hij samen met landgenoten Mitchel Bakker en Daley Sinkgraven. "Goede spelers, met wie ik goed contact heb. Ze proberen me tussendoor ook wat Nederlands te leren. Toen ik vertrok uit Nederland was ik nog heel jong en toen we eenmaal in Engeland woonden, begon ik Engels te praten met mijn familie. Maar ik wil de Nederlandse taal zeker leren, want bij het nationale team spreken ze dat natuurlijk allemaal. Ik ken de voetbaltermen al wel. Alles wat tijdens de teammeeting wordt gezegd, kan ik begrijpen, ook al reageer ik in het Engels. Ik leer beetje bij beetje.", vertelt Frimpong tegenover de NOS.

"Op het veld zijn ze heel serieus, maar daarbuiten hebben we veel lol", vervolgt hij zijn verhaal over zijn teamgenoten. "Het zijn technisch vaardige spelers, aanvallende verdedigers. Daarom spelen we ook voor Leverkusen. Ik voel me als Nederlander ook met ze verbonden. Als ik ze zie, is het goed. Dat voelen we zo en dat is cool." Zijn doel is om het grote Oranje te halen. Dat zal moeilijk worden, weet Frimpong. "Dumfries is echt een heel goede rechtsback. Daarom is hij ook de nummer één van Nederland. En daarom wilde Internazionale hem ook hebben. Ik zal hard moeten werken."

Reacties

gerelateerd