Ultieme wraak België blijft uit na spectaculaire Franse comeback

7 oktober 2021, 22:43   Bijgewerkt: 7 oktober 2021, 22:51

Frankrijk heeft zich donderdagavond ten koste van België geplaatst voor de finale van de Nations League (2-3). In een spectaculaire wedstrijd werd Theo Hernández de onverwachte matchwinner. In de eindstrijd nemen de Fransen het komende zondag op tegen Spanje, dat woensdag Italië klopte. 

Voor België stond in Turijn veel meer op het spel dan alleen de plek in de finale van de Nations League. De Belgen aasden op wraak. Ultieme wraak voor de verloren halve finale op het WK in Rusland drie jaar geleden. Frankrijk won toen, enigszins tegen de verhouding in, met 1-0 dankzij een doelpunt van Samuel Umtiti. De Fransen kroonden zich later tot wereldkampioen, terwijl België het moest doen met een bronzen plak.

Alles wees er halverwege de wedstrijd op dat België erin zou slagen om revanche te nemen op Frankrijk. Kevin De Bruyne (redding Hugo Lloris) kreeg de eerste kans van de wedstrijd er niet in, maar een paar minuten voor rust drukten de Belgen het overwicht alsnog uit in de score. Met een bekeken schot in de korte hoek tekende Yannick Carrasco voor de 1-0. Slechts een paar minuten later werd de score verdubbeld door Romelu Lukaku, die zichzelf knap vrijspeelde en vervolgens verwoestend uithaalde.

In geslagen positie knokte Frankrijk zich na rust terug. Binnen zes minuten was de Belgische voorsprong als sneeuw voor de zon verdwenen. Eerst werkte Karim Benzema na een knappe actie van Mbappé de 2-1 binnen, vervolgens nam de pijlsnelle aanvaller van Paris Saint-Germain de 2-2 voor zijn rekening. Mbappé mocht aanleggen vanaf elf meter omdat Youri Tielemans in het strafschopgebied een overtreding op Antoine Griezmann had begaan.

Even leek het erop dat België alsnog zijn ultieme wraak zou krijgen. Lukaku dacht een paar minuten voor tijd het winnende doelpunt te maken, maar het Belgische feestje werd ruw verstoord door VAR Pol van Boekel, die buitenspel had geconstateerd. Een Frans feestje werd het wel. Vlak nadat Paul Pogba met een vrije trap de kruising had geraakt, schoot Theo Hernández in de negentigste minuut de 2-3 snoeihard binnen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen