Woede om actie Vitesse-fans: 'Er zijn grenzen overschreden'

7 oktober 2021, 23:48   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Een poging van de harde kern van Vitesse om het vuurtje op te stoken richting de Gelderse derby is niet goed gevallen in Nijmegen. Supporters van de Arnhemse clubs hebben slachtafval gedumpt bij de herdenkingsplek van een in 2015 overleden NEC-aanhanger.

Op de foto, die rondgaat op social media, is ook te zien dat een kruis met de tekst 'Rocky RIP' en een spandoek met de tekst 'Rocky is back!' bij de herdenkingsplek is geplaatst. Supportersvereniging NEC reageert geschokt op de onsmakelijke actie. Wij juichen ludieke acties toe. Er zijn echter grenzen, die nu ook overschreden zijn', wordt er op Facebook geschreven.

Vitesse vindt de actie eveneens onacceptabel. "Wij distantiëren ons met klem van deze onacceptabele en verwerpelijke actie. Voor dit soort acties is geen plek in het voetbal, en ook niet in de maatschappij. We zien rond de derby weleens ludieke acties ontstaan, maar dit gaat alle perken te buiten", reageert een woordvoerder tegenover Omroep Gelderland.

NEC en Vitesse nemen het volgende week zondag voor het eerst in vier jaar tegen elkaar op. De afgelopen ontbrak de Gelderse derby in de Eredivisie omdat de Nijmegenaren op een lager niveau speelden. Afgelopen zomer promoveerde NEC naar de Eredivisie door de play-offs te winnen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen