Vier Eredivisie-spelers prijken op prestigieuze talentenlijst

7 oktober 2021, 17:41   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De Britse krant The Guardian heeft vier spelers uit de Eredivisie opgenomen in een prestigieuze lijst van grootste talenten geboren in 2004. Ajax levert twee spelers, PSV en AZ ieder één.

Op de lijst prijken de namen van zestig spelers. Jeppe Kjaer Jensen, Kristian Hlynsson (beiden Ajax), Livano Comenencia (PSV) en Ernest Poku (AZ) zijn de afgevaardigden uit de Eredivisie. Van het viertal heeft alleen Poku zijn debuut in de Nederlandse competitie gemaakt. De zeventienjarige aanvaller kreeg in de wedstrijden tegen RKC Waalwijk (1-0 verlies), PSV (0-3 verlies) en Heracles Almelo (3-2 verlies) speeltijd als invaller.

Jensen staat sinds kort onder contract bij Ajax. Afgelopen zomer kwam hij over van AC Horsens. De zeventienjarige Deense aanvaller debuteerde nog niet voor Jong Ajax, laat staan het eerste elftal. Hlynsson, een IJslandse middenvelder, speelde wel al meerdere wedstrijden namens het Amsterdamse beloftenteam in de Eerste Divisie. Dertien in totaal, waarvan zeven in het huidige seizoen. Comenencia, een zeventienjarige verdediger, deed ook al ervaring in de Keuken Kampioen Divisie op. Ruud van Nistelrooij liet het talent dit seizoen zijn debuut in het profvoetbal maken. Inmiddels staat Comenencia op zes optredens in de Eerste Divisie.

Twee spelers van The Next Generation hebben hun naam al gevestigd: Youssoufa Moukoko en Gavi. Moukoko werd vorig jaar de jongste speler in de Champions League aller tijden, Gavi maakte woensdag zijn debuut voor de Spaanse nationale ploeg.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen