Aangeboden door

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

De Bruyne heeft spijt: "Als ik dat tevoren had geweten"

De Bruyne heeft spijt: "Als ik dat tevoren had geweten"

Inzetten op voetbal? Trap af op Jacks.nl en scoor een gratis bet tot €50!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

7 oktober 2021 – Kevin De Bruyne (30) heeft afgelopen zomer te veel risico genomen op het Europees kampioenschap. De middenvelder liep tijdens het toernooi een enkelblessure op, maar besloot om toch in actie te komen tegen Italië. Daar heeft de Belg met terugwerkende kracht spijt van. Voorafgaand aan het toernooi liep hij tijdens de Champions League-finale ook al een vervelende hoofdblessure op.

"Ik ben gekomen met een blessure aan mijn oogkas en na drie wedstrijden ben ik met een nog zwaardere enkelblessure vertrokken", doelde De Bruyne tegenover Het Nieuwsblad op de blessure die op opliep tegen Portugal. "Ik wist meteen dat het erg was met mijn enkel na die tackle. Tegen Italië heb ik nog wel met twee inspuitingen gespeeld. Als ik van tevoren had geweten hoe mijn enkel er achteraf aan toe zou zijn geweest, dan had ik niet gevoetbald."

En dus was het een vervelende zomer voor De Bruyne, die overigens niet heel verbaasd was dat het eindtoernooi voor België uiteindelijk een mislukking werd. "Meer dan dat konden we op dat moment ook niet doen. Het WK in Rusland was volgens mij het beste moment om iets te winnen met de nationale ploeg, op het voorbije EK zaten we met een paar sleutelspelers gewoon niet in het beste moment in onze carrière. In die zin was ik niet zo ontgoocheld."

Lees ook: Martínez ontkent spelletjes te spelen: "We vechten tegen de tijd"

En dus duurde het lang voordat De Bruyne in het nieuwe seizoen met Manchester City weer in actie kwam als basisspeler. Aan de laatste wedstrijd van vorig seizoen, bewaart hij in elk geval geen goede herinneringen, "Sinds de botsing met Rüdiger weet ik niets meer van de CL-finale", vertelde hij over de hersenschudding die hij opliep. Inzetten op voetbal? Trap af op Jacks.nl en scoor een gratis bet tot €50! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

SCOOR EEN FREE BET TOT €50! Meld je aan

Reacties

gerelateerd