Suárez grapt over Luuk de Jong: "Betere kopper dan Neymar"

7 oktober 2021, 09:34   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Luis Suárez is nog altijd niet vergeten hoe Ronald Koeman hem naar de uitgang bij FC Barcelona heeft gedreven. De voormalig aanvaller van Ajax en FC Groningen kreeg in de zomer van 2020 telefonisch te horen dat er voor hem geen toekomst meer was in Camp Nou.

De Uruguayaanse aanvaller blikte gisteren al terug op dat moment en doet dat nu weer. "Het telefoontje van hem duurde veertig seconden", vertelt Suárez aan RAC1. "Het is niet de juiste manier om een legende opzij te zetten, vind ik. Het ontbrak hem aan de persoonlijkheid om mij uit te leggen of het zijn beslissing was of dat de club FC Barcelona van me af wilde. Ik had daar graag wat meer duidelijkheid over gehad."

Ook laat Suárez zijn licht schijnen over aankoop Luuk de Jong, die tijdens de afgelopen window door FC Barcelona op huurbasis werd overgenomen van competitiegenoot Sevilla. "Hij is, geloof ik, een speler die volgens de coach beter kan koppen dan Neymar...", is de oud-speler van Liverpool cynisch. Suárez weet wel wat Koeman en FC Barcelona nodig hebben om uit het dal te kruipen. "Misschien hebben ze in de winterstop een nummer negen met ervaring nodig."

Lees ook: Suárez nog niet klaar met Koeman: "Had de persoonlijkheid niet"

Suárez speelde tussen 2014 en 2020 voor de Catalaanse club en maakte na Koemans komst de overstap naar Atlético Madrid, met wie hij in zijn eerste jaar direct kampioen van Spanje werd. De titel was voor Suárez, die in Camp Nou tot een kleine driehonderd officiële wedstrijden kwam, een sportieve revanche op zijn vertrek bij FC Barcelona. Atlético Madrid staat ook momenteel bovenaan in La Liga.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen