Peters zelf niet verrast door Roda-job: "Al drie jaar mee bezig"

7 oktober 2021, 08:07   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Roda JC baarde gisteren (woensdag) toch wel enigszins opzien met de presentatie van Jordens Peters als nieuwe algemeen directeur van de club. Vier maanden geleden was hij nog speler bij Willem II.

Toch is zijn nieuwe job geen verrassing voor Peters zelf. "Eigenlijk ben ik me al drie jaar aan het voorbereiden op deze functie", citeert De Telegraaf de voormalig aanvoerder van de Tricolores. Daarmee doelt Peters op het onherstelbare blessureleed dat bij hem werd geconstateerd, een afbrokkeling van het kraakbeen. In zijn blessuretijd als profvoetballer haalde hij zijn 'master of science' in het sportmanagement.

"Voor mij was snel duidelijk dat ik geen trainer moest worden", vervolgt Peters, die in Kerkrade is herenigd met zijn voormalig trainer en huidig Roda JC-hoofdtrainer Jurgen Streppel. "Als lid van de centrale spelersraad en van het CFK heb ik wat bestuurlijke ervaring opgedaan. Ik wilde een commerciële richting in. Daarover was ik in gesprek met Willem II. Toen kwam ineens Roda JC op mijn pad."

Lees ook: 'Roda JC strikt verrassende naam als algemeen directeur'

Bij de Limburgse club is het de laatste jaren onrustig op bestuurlijk niveau. Zo vertrok Jeffrey van As onlangs met een hoop gedoe. Peters is zich bewust van de uitdaging die wacht. "Natuurlijk is het een enorme uitdaging om Roda JC naar een hoger plan te tillen. Maar daar loop ik niet voor weg. Ik ben nu een paar uur op de club. Die heeft niet stilgezeten. Er ligt mede dankzij de Phoenix sponsorgroep een stevig fundament. We kunnen de blik naar voren richten."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen