Verpletterende zege Marokko na bizarre voorbereiding

6 oktober 2021, 23:59

Marokko heeft woensdagavond een eenvoudige 5-0 zege geboekt op Guinee-Bissau. Heel verrassend is dat resultaat niet, zeker niet gezien de bizarre voorbereiding die de uitploeg heeft gehad. Op de dag van de wedstrijd kampte vrijwel de gehele selectie met een voedselvergiftiging. 

"We weten nog steeds niet waar we aan toe zijn. Er bestaat een kans dat er gewoon gevoetbald moet worden vanavond", zei de in Nederland geboren Basil Camara een klein uur voor het duel tegenover ESPN. Dat bleek dus inderdaad zo te zijn. Waar het grootste deel van de ploeg eerder op de dag nog kampte met klachten als overgeven en diarree, stond de ploeg om 21.00 uur wonderbaarlijk genoeg met elf man aan de aftrap.

Met die elf hield Guinee-Bissau nog even stand, te meer omdat het veel sterkere Marokko nog rustig aan deed. Met een harde knal over de grond was het Achraf Hakimi die uiteindelijk de aanzet gaf tot een ruime zege. De rechtsback van Paris Saint-Germain was dé grote naam aan de kant van Marokko, waar Hakim Ziyech en Noussair Mazraoui door hun ruzie met de bondscoach zoals bekend niet bij de selectie zaten.

Lees ook: Marokkaanse coach onder druk na negeren Ziyech en Mazraoui

Tegen Guinee-Bissau had Marokko het tweetal echter ook niet nodig gehad. Kort voor rust werd het door een penalty van Imran Louza 2-0, waarna de score na rust uitliep tot liefst 5-0. Ilias Chair, Ayoub El Kaabi en Munir El Haddadi waren de doelpuntenmakers, waarbij de treffer van El Kaabi met afstand de mooiste was. De spits van Hatayspor promoveerde een voorzet vanaf links middels een prachtige omhaal tot doelpunt.

Zo werd het een eenvoudige avond voor Marokko en staat het na twee wedstrijden zonder puntverlies bovenaan in groep I van de Afrikaanse WK-kwalificatie. Guinee-Bissau speelde al drie wedstrijden en staat met vier punten op plek twee. Nummers drie en vier Guinee en Soedan speelden eerder op de dag met 1-1 gelijk. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen