Goede vorm Antony nog niet beloond met debuut voor Brazilië

Goede vorm Antony nog niet beloond met debuut voor Brazilië

6 oktober 2021 – Antony zal zijn debuut voor de Braziliaanse nationale ploeg nog even moeten uitstellen. Bondscoach Tite maakte zijn basisopstelling voor het duel van donderdag- op vrijdagnacht al vroegtijdig bekend en had daarin geen plek voor de Ajacied, die voor het eerst bij de selectie zit.

Voor het eerst zit Antony deze interlandperiode bij de A-selectie van Brazilië, nadat hij afgelopen zomer nog deel uitmaakte van de Onder 23-ploeg die Olympisch goud pakte. Vervolgens liet hij ook bij Ajax veel goeds zien, wat door Tite dus beloond werd. De kans dat hij deze interlandperiode debuteert, is alsnog groot.

Dat gebeurt in ieder geval niet als basisspeler tegen Venezuela. Tite koos voor dat duel voor een 4-4-2-formatie, zo verklapte hij woensdag al. Gabriel Barbosa en Gabriel Jesus zullen in dat duel het spitsenduo vormen. Uiteraard kan Antony wel als invaller zijn debuut maken. Zo niet, dan heeft hij later in de week tegen Colombia en Uruguay nog twee kansen.

Zoals veel landen speelt ook Brazilië deze weken om kwalificatie voor het WK van 2022. Het land staat er goed voor: met acht overwinningen uit acht duels staat het bovenaan. In de Zuid-Amerikaanse kwalificatiepoule, bestaande uit tien landen, plaatst de top vier zich rechtstreeks voor het WK. De nummer vijf kan via play-offs aan een ticket komen.

gerelateerd