Bijzondere basisplaats voor Barça-talent in Nations League-kraker

6 oktober 2021, 20:07

De formatie waarmee Spanje vanavond tegen Italië aantreedt in de halve finale van de Nations League kent één grote verrassing. FC Barcelona-talent Gavi heeft namelijk een plekje in de basiself gekregen. Met zijn zeventien jaar en 62 dagen is hij zo de jongste speler ooit in de Spaanse nationale ploeg.

Voor de jonge Gavi gaat het dit seizoen ontzettend hard. In de voorbereiding zette trainer Ronald Koeman hem voor het eerst aan het werk in de hoofdmacht en na slechts drie officiële invalbeurten (waaronder zijn La Liga- én Champions League-debuut) kwam hij bij Barcelona al in de basiself terecht. Daar verving hij de geblesseerde Pedri, die een jaar eerder een soortgelijke, razendsnelle ontwikkeling doormaakte. 

Vorige week werd Gavi beloond met een oproep voor de Spaanse nationale ploeg. Toen was dus al duidelijk dat hij de jongste debutant ooit kon worden, maar nog opmerkelijker is dat hij dat als basisspeler doet. Gavi staat op het middenveld naast ervaren krachten Sergio Busquets en Koke.

In de halve finale van de Nations League gaat Spanje op jacht naar revanche op Italië. De twee stonden op het EK van afgelopen zomer ook al tegenover elkaar in de halve finale, waarbij de uiteindelijke kampioen Italië na strafschoppen te sterk was. De winnaar van het duel speelt in de finale tegen Frankrijk of België. Die twee landen treffen elkaar morgenavond (donderdag). 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen