Ferdinand wijst op probleem Van de Beek: "Te aardig"

6 oktober 2021, 19:48

Donny van de Beek komt bij Manchester United nog altijd niet in de plannen van trainer Ole Gunnar Solskjaer voor. De middenvelder zit voornamelijk op de bank en zal hopen om in de winter te kunnen vertrekken. Clubicoon Rio Ferdinand denkt dat het probleem van de oud-Ajacied is dat hij 'te aardig' is.

"Donny van de Beek is een geweldige, relaxte jongen", begon Ferdinand in de online talkshow Gazzetta Dello Five. "Het grappig is: als hij een bad guy was en hij zou opstandiger zijn, dan was hij al weg bij Manchester United. Soms als je te aardig en te beleefd bent, dan kom je niet in de situatie terecht die goed voor je is. Dat is waarschijnlijk het probleem in zijn geval."

Ferdinand zelf sprak onlangs met Van de Beek, die hem vertelde altijd hard te zullen blijven werken en het nooit te zullen laten lopen op de training. "Ik zei tegen hem: dit soort ervaringen vormen je als persoon. Ooit zal hij hierop terugkijken en zien dat het hem geholpen heeft om sterker te worden. Dit kan hij gebruiken om hem te pushen in de volgende fase van zijn carrière."

Transferspecialist Fabrizio Romano, die ook in de uitzending zat, liet zich dinsdag al uit over Van de Beek. Hij vertelde onder meer dat Van de Beek zelf voornemens is om in januari op zoek te gaan naar een andere club. "Donny wil spelen, dus als dat in de komende twee, drie maanden niet bij United gebeurt, zal hij zeker vertrekken", aldus Romano, die daarbij vertelde dat er naast Everton ook Italiaanse clubs de situatie volgen.

Lees ook: Romano is zeker: "Van de Beek wil United in januari verlaten"

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen