Streep door seizoen oud-Ajacied Traoré na botsing met Dumfries

6 oktober 2021, 17:38

Voor Lassina Traoré is al heel vroeg een einde gekomen aan het seizoen 2021/2022. De van Ajax overgekomen Shakhtar Donetsk-spits kwam een week geleden op pijnlijke wijze in botsing met Denzel Dumfries in het Champions League-duel tegen Inter. Toen al werd gevreesd voor een ernstige blessure en die vrees is nu werkelijkheid geworden.

De wedstrijd tussen Shakhtar en Inter was pas enkele minuten bezig toen het noodlot voor Traoré toesloeg. De Burkinees ging een duel aan, waarbij zijn been vast kwam te zitten onder het lichaam van de naar de bal duikende Dumfries. De spits moest zijn wedstrijd vroegtijdig staken en woensdag, een week na de wedstrijd, werd via de clubkanalen van Shakhtar duidelijk hoe ernstig de blessure van de spits precies is. 

Het gaat om een serieuze knieblessure, waaraan Traoré over twee weken zal worden geopereerd. Daarna wacht de Burkinees een lange en zware revalidatieperiode, waarvan de duur op negen tot twaalf maanden geschat wordt. Zo werd in ieder geval duidelijk dat Traoré dit seizoen niet meer op het veld zal staan. 

De twintigjarige Traoré maakte deze zomer voor tien miljoen euro de overstap van Ajax naar Shakhtar Donetsk. In Oekraïne was de spits uitstekend begonnen, met zes treffers in zijn eerste zeven competitiewedstrijden. Ook voor zijn land Burkina Faso is het gemis van Traoré een aderlating. Dankzij een goal en een assist van hem in de eerste twee wedstrijden is het land nog in de race om zich te kwalificeren voor het WK van 2022. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen