Stekelenburg baalt: "Van het ene uiterste naar het andere"

6 oktober 2021, 16:34

Maarten Stekelenburg komt dit seizoen niet meer in actie voor Ajax. Dat nieuws kwam woensdagmiddag naar buiten en werd kort erna ook bevestigd door de doelman zelf. Stekelenburg moet wegens aanhoudend blessureleed onder het mes en baalt daar logischerwijs enorm van.

"Ik moet aan mijn heup worden geopereerd om van mijn liesklachten af te komen. Daarna volgt een maandenlange revalidatie", begon Stekelenburg, die de afgelopen weken al niet in actie kon komen, op de clubwebsite. "Ik ga van het ene uiterste naar het andere. Toen ik in 2020 terugkwam bij Ajax had ik niet kunnen vermoeden dat ik hier als basisdoelman de dubbel zou winnen. Ik had ook niet verwacht dat ik vervolgens met Oranje op het EK op doel zou staan."

Extra wrang is dat Stekelenburg na het EK juist besloot al zijn aandacht op Ajax te vestigen. "Ik stopte als international om me volledig op Ajax te kunnen richten. En nu zit opeens mijn seizoen erop door deze blessure. Daar baal ik verschrikkelijk van."

Door zijn blessure bestaat de kans dat Stekelenburg zijn laatste wedstrijd voor Ajax al heeft gespeeld. Het contract van de 39-jarige doelman loopt komende zomer immers af. Aan het einde van zijn carrière denkt hij nog niet; volgens Voetbal International zet de keeper erop in om te revalideren en terug te keren. 

Lees ook: Keeperskwestie Ajax duurt voort: einde seizoen Stekelenburg

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen