Keeperskwestie Ajax duurt voort: einde seizoen Stekelenburg

Keeperskwestie Ajax duurt voort: einde seizoen Stekelenburg

6 oktober 2021 – Maarten Stekelenburg komt dit seizoen niet meer in actie voor Ajax. De doelman kwakkelt al enige tijd met blessures en inmiddels is gebleken dat hij daarvoor onder het mes moet. Dat bevestigde de Amsterdamse club zelf woensdagmiddag. Het is een volgend probleem in een toch al lastige keeperskwestie bij de club.

De 39-jarige Stekelenburg was al enige tijd niet meer inzetbaar voor de Amsterdammers. Hij had last van terugkerende lies- en buikblessures. Over wanneer hij precies terug zou keren was nog weinig bekend, maar inmiddels is dus gebleken dat de doelman moet worden geopereerd. Hierna wacht een maandenlange revalidatie, waardoor hij in ieder geval zijn laatste wedstrijd van dit seizoen al gekeept heeft.

De kans is bovendien aanwezig dat die wedstrijd - de 5-0 zege op Vitesse - überhaupt zijn laatste wedstrijd voor Ajax was. Stekelenburg beschikt momenteel over een in 2022 aflopend contract bij de club. Hoewel hij al 39 is, is dit als het aan de keeper zelf ligt nog niet het einde van zijn carrière. Voetbal International liet weten dat hij voornemens is om te revalideren en terug te keren. 

Lees ook: Stekelenburg baalt: "Van het ene uiterste naar het andere"

Keeperskwestie
Voor Ajax zelf is het nieuws uiteraard een enorme klap, te meer omdat het toch al met een lastige keeperskwestie zit. Velen hoopten juist op een snelle terugkeer van Stekelenburg, omdat zijn vervanger Remko Pasveer vooralsnog niet aan de verwachtingen voldoet. Alternatief Jay Gorter wordt vooralsnog als te onervaren gezien, terwijl het nog maar de vraag is of Andre Onana na de terugkeer van zijn dopingschorsing weer in de armen gesloten zal worden. Het niet bijtekenen bij Ajax werd de Kameroener, die daardoor transfervrij lijkt te vertrekken, niet in dank afgenomen.

gerelateerd