Arsenal-huurling maakt eindelijk eerste minuten bij Feyenoord

6 oktober 2021, 15:18   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Reiss Nelson heeft achter gesloten deuren zijn officieuze debuut gemaakt in de hoofdmacht van Feyenoord. In een besloten oefenduel tegen De Graafschap kwam de van Arsenal gehuurde aanvaller 45 minuten in actie. De Rotterdammers, die aantraden met veel jonge spelers, wisten de oefenwedstrijd met 3-0 te winnen.

Niet Nelson, maar zijn vervanger na rust Mikael Tørset Johnsen opende de score namens de Rotterdammers. De jonge Noor tikte een lage voorzet van Cyriel Dessers na 53 minuten op het scorebord. Twee minuten later verdubbelde Johnsen de score met een afstandsschot. Het was Cyriel Dessers die de eindstand oog in oog met de doelman op 3-0 bepaalde.

Bij Feyenoord kwamen maar een paar spelers in actie die hun officiële debuut in de hoofdmacht al hebben gemaakt. De meeste basisspelers zijn met hun nationale ploeg op pad. In het hart van de defensie maakte verdediger Ramon Hendriks zijn opwachting. Ook middenvelder João Texeira en aanvallers Aliou Baldé en Dessers kwamen in actie.

Reiss Nelson was afgelopen zomer niet de eerste keuze van technisch directeur Frank Arnesen. De jonge Engelsman kwam in beeld nadat toptarget Amad Diallo kort voor zijn overstap naar Feyenoord een zware blessure opliep. Nelson heeft al maanden geen wedstrijd meer gespeeld en kwam daarom niet fit binnen in Rotterdam-Zuid.