'Warrige' Malacia: "Ik vind hem heel raar spelen"

6 oktober 2021, 14:23

Hans Kraaij Junior is verrast door de laatste optredens van Tyrell Malacia in het shirt van Feyenoord. De jonge linksback, die deze week met het Nederlands elftal op pad is voor twee duels in strijd om WK-kwalificatie, behaalt al enkele weken een matige vorm. Malacia is volgens de analyticus de laatste tijd onherkenbaar.

"Ik ben een enorme fan van Malacia", begint Kraaij aan tafel bij Voetbalpraat. "Ik zat er al langer op te hopen dat hij geselecteerd zou worden. Maar sinds hij erbij zit, heeft hij geen vorm van een international. Hij speelt alles alleen maar breed of terug en is constant weg. Ik vind hem echt heel raar spelen. Ik zie hem zelfs ballen kwijtraken op zijn eigen achterlijn. Hij heeft het op dit moment gewoon niet."

Daar is tafelgenoot Nasser El Khayati het roerend mee eens. "Een fout kan iedereen wel eens maken, maar hij speelt momenteel te veel ballen breed. Maar in potentie vind ik hem echt heel goed. Hij kan een heel goede linksback worden", vindt de clubloze middenvelder. Malacia is dit seizoen opnieuw onomstreden in de achterhoede van Feyenoord.

De back neemt het deze week met het Nederlands elftal op tegen Letland en Gibraltar. De kans lijkt klein dat de linkspoot een basisplaats krijgt. Daley Blind lijkt links achterin voorlopig nog de voorkeur te genieten.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen