Malen blikt terug op EK: "Op zo'n manier, dat voel je wel"

6 oktober 2021, 11:13

Donyell Malen blikt met een teleurstellend gevoel terug op het afgelopen EK met het Nederlands elftal. In de achtste finale was Tsjechië uiteindelijk met 0-2 te sterk. Malen miste een grote kans op de openingstreffer en werd daarmee onbedoeld een van de hoofdrolspelers. Toch heeft de spits er veel van opgestoken.

"Ik ben heel blij dat ik het mee heb mogen maken", vertelt de aanvaller van Borussia Dortmund in gesprek met de NOS. "Maar zo op die manier eruit, dat voel je wel. Gelukkig heb ik goede mensen om me heen, die me helpen." Oranje had een eenvoudige route richting de halve finale, maar het ging al in de achtste finale tegen Tsjechië verkeerd.

Na afloop ontstond veel discussie over de mogelijkheden van Malen. De spits was een van de gevaarlijkste spelers aan de kant van oranje, maar toenmalig bondscoach Frank de Boer haalde de aanvaller van PSV naar de kant. Hij kreeg een stempel dat hij niet fit genoeg was. "Ik weet hoe lang ik kan spelen. Ik weet wat ik kan brengen. Ze bouwen het nu goed met me op, denken na over wat verstandig is. Ik speel weer in een nieuwe competitie, met een andere intensiteit."

Bij Borussia Dortmund speelt hij samen met Erling Haaland. De Noorse spits is met Oranje in een felle strijd verwikkeld geraakt om een WK-ticket. "We praten veel met elkaar. Ik heb een paar grapjes naar hem gemaakt, dat het voor ons nu wat makkelijker zou worden. Dat hij er niet bij is, dat is voor ons wel een klein pluspunt."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen