'Kwartje is gevallen' bij Mazraoui: "Lat ligt hoger"

6 oktober 2021, 10:04

Noussair Mazraoui is bezig aan een sterke start van het nieuwe seizoen. De Marokkaanse rechtsback kreeg namens het Algemeen Dagblad een trofee als beste speler van de maanden augustus en september. In gesprek met de krant geeft Mazraoui aan wat er bij hem veranderd is.

Mazraoui is dit seizoen een van de uitblinkers aan de kant van Ajax. De rechtsback was tot dusverre al goed voor vier goals en twee assists en was daarmee van grote waarde voor de Amsterdammers. "Daar heb ik voor dit seizoen ook mijn doelstelling van gemaakt: om me te onderscheiden met goals en assists. Ik ben nu ook superhongerig naar statistieken."

Niet alleen op het veld heeft Mazraoui de knop omgezet. "Qua lifestyle is het kwartje wel gevallen, denk ik. Ik ben nu nog veel meer bezig met goed slapen, eten, water drinken. Die dingen deed ik al wel, want anders kun je geen professioneel voetbal spelen. Maar om mijn beoogde doelen te halen, ben ik de lat nog veel hoger gaan leggen en het plan ook echt gaan volgen. Zo heb ik de basis van mijn fitheid naar een hoger plan gebracht."

De back, die een geweldige klik heeft met buitenspeler Antony, ziet het wekelijks terug op het veld. "Ik voel me fitter dan ooit. In de afgelopen vier seizoenen heb ik me nog niet zo goed gevoeld. Ik merk dat ook aan mijn sprints. Na veertig of vijftig meter heb ik nog kracht over om door te gaan, om te kappen, om nog een sprint te trekken of mijn eindpass of schot scherp te houden."

Lees ook: Marokkaanse coach onder druk na negeren Ziyech en Mazraoui

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen