Van Gaal toont begrip voor Lang: "Saai als iedereen hetzelfde is"

6 oktober 2021, 07:50   Bijgewerkt: 6 oktober 2021, 08:01

Noa Lang heeft zich deze week voor de eerste keer in zijn carrière bij het Nederlands elftal gemeld. De buitenspeler maakt al sinds begin vorig seizoen bijzonder veel indruk bij Club Brugge, dat hem overnam van Ajax. De aanvaller kijkt zijn ogen uit bij Oranje en zat deze week zelfs al om tafel met bondscoach Louis van Gaal.

De zeventigjarige oefenmeester was kritisch na het gedrag van Lang tegen RSC Anderlecht, waar hij het aan de stok kreeg met Nederlander Wesley Hoedt. Toch hadden Lang en Van Gaal een goed gesprek. "Heel positief. Hij heeft mij duidelijk gemaakt wat hij ook op zijn persconferentie zei, dat ik moet opletten met provoceren", aldus Lang in gesprek met De Standaard. "Maar dat is een beetje hoe ik ben en dat aanvaardt hij ook. Het zou toch saai zijn als iedereen hetzelfde was?"

Lang merkt dat zijn spel bij Club Brugge vrijer is dan in Amsterdam. "Ik word gebruikt naar mijn kwaliteiten. Ik mag iets meer zwerven en hoef niet de hele tijd aan de zijlijn te staan. Bij Ajax werd ik op de vingers getikt als ik een bal wat lager ging ophalen of eens naar binnen kwam. Ik denk net dat het één van mijn grootste kwaliteiten is dat ik zelf goed aanvoel welke ruimtes ik moet opzoeken om beslissend of belangrijk te zijn voor het team."

De buitenspeler maakt een stormachtige ontwikkeling door, maar vindt dat er nog veel rek in hem zit. "Ik heb nog veel te ­leren. Als alles nu al perfect was, zat ik al lang bij een club als PSG." Lang mag deze week hopen op zijn debuut. Oranje treft Letland en Gibraltar in strijd om WK-kwalificatie.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen