UEFA onderzoekt oerwoudgeluiden van kinderen richting Kamara

5 oktober 2021, 22:25   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De UEFA gaat een onderzoek instellen naar vermeend racisme tijdens de Europa League-wedstrijd tussen Sparta Praag en Rangers FC. Glen Kamara van de uitploeg zou door kinderen racistische bejegend zijn. Zo zouden ze oerwoudgeluiden hebben gemaakt richting de middenvelder van de Schotse kampioen.

Door een eerder racisme-incident moest de thuisploeg eigenlijk in een leeg stadion spelen, maar de club besloot om tienduizend schoolkinderen in het stadion te zetten om toch nog wat sfeer te creëren. Dat loopt dus wellicht helemaal verkeerd af nu de Europese voetbalbond via de website meldt dat er een onderzoek wordt ingesteld naar de oerwoudgeluiden vanaf de tribunes.

De kinderen zouden de middenvelder 75 minuten uitgejoeld hebben. Zijn wissel een kwartier voor tijd werd met luid gejuich onthaald. De Tsjechische club kan zich echter totaal niet herkennen in het beeld dat Kamara racistisch bejegend werd tijdens het treffen in de Europa League. 'Ongelofelijk dat we na de wedstrijd moeten lezen hoe onschuldige kinderen worden aangevallen. Hou op ze te beschuldigen van racisme!', was de duidelijke boodschap van Sparta Praag in een statement.

Rangers-coach Steven Gerrard stak zijn onvrede na het met 0-1 verloren duel niet onder stoelen of banken. Hij haalde uit op de persconferentie: "Ik ben extreem teleurgesteld, maar ik ben niet verrast. Iedereen ter wereld wil strengere regels als het om racisme gaat. Dit moet uitgeroeid worden. Maar we zullen er nog veel over praten voordat de beleidsbepalers in het voetbal gaan ingrijpen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen