De Jong: "Soms moet je jezelf voor het team opofferen"

5 oktober 2021, 21:49

Frenkie de Jong speelde afgelopen weekend de topper tegen Atlético Madrid als veredelde rechtsbuiten. De Nederlander verwacht dat het bij een duel op die positie blijft. Bij Oranje hoeft hij zich sowieso niet te richten op die posities: Louis van Gaal heeft veel meer te kiezen dan Ronald Koeman, die veel spelers in de lappenmand heeft zitten.

"We hebben momenteel niet veel aanvallers tot onze beschikking. Daarom speelden we tegen Atlético Madrid met middenvelders op de flanken, die van de buitenkant naar binnen moesten komen. Zoals Gavi dat deed vanaf links en ik vanaf rechts. Dan kun je een overtal op het middenveld creëren", legt De Jong uit in gesprek met Voetbal International. Als het aan de middenvelder ligt, wordt hij niet vaker opgesteld op die positie.

Lees ook: Frenkie de Jong begrijpt verwachtingen: "Maar ik ben geen Messi"

"Rechtsbuiten is niet mijn beste positie. Maar het is niet zo dat ik met het krijt op mijn schoenen moest spelen. Ik had de vrijheid om naar binnen te lopen. Ik denk dat het eenmalig is geweest", stelt de spelmaker. "Ook de trainers weten dat ik op mijn best ben op het middenveld, waarbij ik dan niet als diepste middenvelder speel. Soms is het niet anders en moet je jezelf voor het team even opofferen. Ik vind ook dat ik geen rechtsbuiten moet spelen, ik had het eerlijk gezegd niet verwacht. Maar er was even niets anders beschikbaar."

De druk op Koeman is enorm in Catalonië na de slechte resultaten, maar De Jong blijft rustig. "We zitten nu in een slechte fase. Maar als je kijkt naar onze spelers, hebben wij gewoon een heel goed team. Zeker als de geblesseerde jongens straks terugkomen. Voor elk team is het moeilijk als je meer dan vijftig procent van de aanvallers moet missen. De komende drie wedstrijden spelen we thuis en die zullen bepalend zijn voor de rest van het seizoen. We moeten straks beginnen met het neerzetten van een goede reeks", besluit de Nederlander.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen