'Kwibus' Tannane en Ihattaren zorgen voor verbazing

5 oktober 2021, 20:53

Oussama Tannane was vorig seizoen de spelmaker bij Vitesse, maar botste dit seizoen met trainer Thomas Letsch. Willem van Hanegem ziet een vergelijkbare situatie bij Mohamed Ihattaren, die onder Mark van Bommel de pannen van het dak speelde, maar onder Roger Schmidt geen indruk wist te maken. De analist stelt dat beide voetballers niet het maximale uit hun carrière halen.

Hij noemt Tannane 'een kwibus' bij ESPN. "Waarom? Omdat hij heel goed kan voetballen. Hij heeft echt veel kwaliteiten, het is echt een goede speler", aldus Van Hanegem, die stelt dat hij heel makkelijk uit een wedstrijd te spelen is. "Tegenstanders weten dat hij snel aangebrand is. Het ligt aan hem, aan niemand anders dan aan hem. Hoe dom kan je zijn als je over zoveel kwaliteiten bezit en dat je dan met iedereen gezanik en gezeur hebt... Dan moet je toch eens bij jezelf te rade gaan."

In de jeugdopleiding bij Ajax en PSV zorgde hij al voor problemen, maar ook bij Heracles Almelo en FC Utrecht kwam de Marokkaanse aanvaller in opspraak door zijn gedrag. Nu is het dus weer raak bij Vitesse. Van Hanegem hoopt dat Tannane alsnog tot inkeer komt. "Later besef je het, dan krijg je zo gigantisch veel spijt. Voetballen is het mooiste wat er is, je zou het wel tot je vijftigste willen doen. En dan gooi je het allemaal weg."

Dat geldt volgens De Kromme ook voor Ihattaren. "Wat horen wij nu nog van ons grootste talent van Nederland? Dat is toch eigenlijk triest? Dat soort gasten man, dan denk ik: waar zijn we nou mee bezig?", besluit Van Hanegem. Ihattaren vertrok deze zomer van PSV naar Juventus, maar werd meteen verhuurd aan competitiegenoot Sampdoria. Daar speelde hij tot dusver nog geen minuut in de hoofdmacht.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen