'Derde aanvoerder' Senesi eerlijk: "Er is niets concreets geweest"

6 oktober 2021, 07:53

Marcos Senesi werd afgelopen zomer gelinkt aan meerdere clubs, maar nog altijd speelt hij in het rood-wit van Feyenoord. De verdediger geniet nog altijd in Nederland, maar hoopt wel dat hij zich nog mag bewijzen in een Europese topcompetitie.

"Deze zomer was het een zeldzame transfermarkt door de coronapandemie. Er was daardoor weinig beweging, zeker bij verdedigers. Varane, Sergio Ramos en Alaba maakten een transfer, maar die laatste twee waren zelfs transfervrij. Misschien dat de clubs volgend jaar weer wat meer spelers gaan kopen. Nu waren er wel geruchten rondom mij, maar uiteindelijk is er niets concreets geweest", vertelt Senesi tegenover AS. Hij hoopt op een transfer, maar niet ten koste van alles. De mandekker geniet in de Nederlandse havenstad.

"Ik heb hier nog een contract. Het is een plek waar ik me goed voel, ik speel veel en voel me rustig. Ik ben een speler die graag voor meer gaat. Natuurlijk zitten de Champions League en het Argentijnse elftal in mijn hoofd. Ik wil nu nog niet te veel nadenken over een transfer, ik focus me nu op de comptitie. Resultaten pakken met Feyenoord is momenteel het belangrijkste voor mij", stelt de voetballer, die door trainer Arne Slot is benoemd tot derde aanvoerder. Het kwam als een verrassing voor hem.

"Het was een bijzondere situatie voor mij. De dag ervoor zei de coach tegen me: 'Ik moet met je praten' en ik wist niet waar het over zou gaan. Hij vertelde me dat ik al heel lang bij de club was, dat ik een belangrijke speler was en vroeg me of ik de derde aanvoerder wilde worden. Ik aarzelde niet, meteen zei ik ja. Het is een enorme eer dat ik de derde aanvoerder mag zijn, terwijl ik de taal niet spreek en nog moet wennen aan de cultuur. Overigens lukt communiceren me in het veld heel goed en ik kan het ook wel verstaan. Ik praat alleen Engels terug."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen