Nieuws uit ziekenboeg PSV: Madueke en Pröpper hopen op PEC

5 oktober 2021, 18:28

Noni Madueke en Davy Pröpper stonden de afgelopen wedstrijden aan de kant met blessures, maar lijken na de interlandperiode weer inzetbaar te zijn voor trainer Roger Schmidt. Het betekent dat de oefenmeester weer iets heeft om te puzzelen.

Madueke raakte geblesseerd tijdens de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles. De Engelsman blijft deze week bewust in Nederland en reist dus niet af naar de beloftenploeg van zijn land, weet Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad. Zijn landgenoten nemen het op tegen Jong Slovenië en Jong Andorra, duels die ook zonder het toptalent gewonnen moeten worden. De vleugelflitser wil in alle rust toewerken naar het eerstvolgende competitieduel met PEC Zwolle, de hekkensluiter van de Eredivisie.

Bij PSV werkt ook Davy Pröpper aan zijn rentree en de verwachting is dat hij ook na de interlandperiode weer inzetbaar is. Dit weekend kwam het duel met Sparta Rotterdam nog te vroeg voor het duo, liet de trainer al weten op de website van de club. "Ze zijn nog niet fit genoeg om deel uit te maken van de wedstrijdselectie", stelde Schmidt. Uit die woorden blijkt wel dat de aanvaller en de controlerende middenvelder zo goed als hersteld zijn. Nu hebben ze rustig de tijd om vollop te trainen. 

Vooral de terugkeer van Madueke zou goed nieuws zijn voor PSV. Sinds zijn blessure staat Ritsu Doan op de rechterflank gepositioneerd, maar daar maakt de Japanner nog weinig indruk. Tegen Sturm Graz was zijn vervanger Yorbe Vertessen wel goed voor een treffer. Desondanks moest hij tegen de Rotterdammers weer op de bank beginnen. Mocht de Engelsman dus fit zijn, lijkt de kans groot dat hij zijn plek in het elftal snel weer terug heeft.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen