Van Hanegem looft Sangaré: ''Gaat beter en beter worden"

Van Hanegem looft Sangaré: ''Gaat beter en beter worden"

5 oktober 2021 – Ibrahim Sangaré is de laatste wedstrijden in bloedvorm. De controleur is ook ook nog begonnen met doelpunten maken. Tegen Sturm Graz was het raak en ook Sparta Rotterdam moest er aan geloven. Willem van Hanegem stelt dat de Ivoriaan beter is dan veel mensen zeggen.

"Het is een hele bruikbare speler", begint de oud-middenvelder bij ESPN. "Ik denk dat hij alleen maar beter en beter gaat worden. Nu gaat iedereen natuurlijk op hem letten, maar kijk maar eens naar hele goede spelers: dan kom je ook tot de conclusie dat ze vrij regelmatig  een bal verspelen. Dat kan toch? Dat hoort er bij. Hij heeft de pech dat als hij een bal afpakt, dat het dan vaak heel druk is. Dan raakt hij 'm ook weer kwijt. Een sociaalwerker lijkt het dan."

Van Hanegem wijst naar Ibrahim Afellay, die tijdens zijn carrière ook voortdurend kritiek kreeg. Hij zou volgens veel voetbalkenners teveel met de bal lopen. "Daar werd je doodziek van. Maar dat deed hij, omdat hij de bal niet kwijt kon. Ik heb een hele tijd met hem zitten kletsen, toen zei ik: 'Je kunt voor de buitenwacht de ballen beter de trubines op rossen, want nu blijft iedereen zeggen dat je zoveel met de bal loopt'. Sangaré is ook geen speler die de bal meteen de diepte inspeelt, maar je ziet soms heus wel dat hij kan voetballen."

Sangaré is voor elke trainer een nuttige speler, stelt Van Hanegem. "Het is heel makkelijk om hem een koekebakker te noemen. Bij hem gaat wel eens meer fout dan bij een ander, maar dat komt ook door de positie waar hij inzit", besluit hij. Kenneth Perez liet zich twee weken geleden al lovend uit over de middenvelder, die een defensief blok vormt met Marco van Ginkel bij de Eindhovenaren. "Ik moet zeggen, een van de spelers die de rust probeert te bewaren bij PSV is Sangaré."

gerelateerd