'FIFA en Qatar praten: ongevaccineerde spelers en fans welkom?'

5 oktober 2021, 18:00

Het Wereldkampioenschap in Qatar duurt nog meer dan een jaar, maar de FIFA wil niets aan het toeval overlaten: de wereldvoetbalbond is met de overheid van het gastland in gesprek over de coronaregels die nu nog van toepassing zijn. Vanuit de FIFA wordt gehoopt op soepelere regelingen, zodat meer supporters hun land kunnen aanmoedigen tijdens het mondiale toernooi.

Dat meldt Het Nieuwsblad. Er zou zelfs al een voorstel op tafel liggen waarbij de vaccinatieverplichting zou vervallen. Ook mensen die genezen zijn van het virus of die negatief testen, zouden toegelaten worden in de oliestaat. De Qatarese premier Khalid bin Khalifa bin Abdul Aziz Al Thani liet in juni nog weten dat alleen gevaccineerde supporters welkom zouden zijn tegen het voetbaltoernooi. 

Of dit ook geldt voor spelers, is niet bekend. Destijds liet de premier zich daar niet over uit. Dit jaar wordt de eerste Arab Cup georganiseerd in Qatar. Het toernooi, waaraan zestien landen uit de Arabische wereld meedoen, is een testcase voor het Wereldkampioenschap. De kans bestaat dat het land dan al afziet van de regel dat alleen gevaccineerde mensen naar binnen mogen. De FIFA wil de gesprekken overigens nog niet bevestigen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen