Memphis nog altijd gelukkig bij Barça: "Hoe kun je dat vragen?"

5 oktober 2021, 13:06

Memphis Depay meldde zich deze week weer bij Oranje na een roerige periode bij FC Barcelona. Aan trainer Louis van Gaal vertelde hij al dat hij blij was terug te keren, wat tot de nodige speculaties leidde over hoe die uitspraak bedoeld was. Dinsdag legde de aanvaller dit daarom zelf uit.

"Ik zei dat ik gelukkig was om me hier te melden", begon Memphis tegenover ESPN. "Natuurlijk laat je hier een bepaald gevoel achter na de wedstrijd tegen Turkije (6-1, red.). Dan kijk je ernaar uit dat je je hier weer mag melden, omdat we het goed hebben afgesloten. Drie punten, ik een hattrick, dan kijk je ernaar uit om weer wedstrijden te spelen." Met de huidige situatie van FC Barcelona had die uitspraak dus niks te maken. "Dat het minder goed gaat is duidelijk, maar het is nog steeds gezellig en leuk."

"Ik moet zeggen dat ik het met mijn nieuwe ploeggenoten erg naar mijn zin heb daar", ging Memphis verder. "Het is nog nieuw voor me, maar ondanks de resultaten ben ik super happy. Het is alleen een lastige periode geweest." Spijt van zijn clubkeuze heeft hij geen seconde gehad. "Hoe kan je dat nou vragen? Het is Barcelona man. Ik denk niet dat je begrijpt hoe groot die club is en wat het met een speler doet als je naar zo'n club kan. Ik zal daar nooit spijt van krijgen."

Over de resultaten maakt hij zich bovendien niet te veel zorgen. "We doen alsof er al een heel seizoen gespeeld is, maar alles ligt nog open. Voor een club als Barcelona is dit onbekend. Die zijn gewend om altijd alles te winnen met fantastisch voetbal. Nu zitten we in een andere situatie, maar ik maak me geen zorgen. Ik weet zeker dat we het allemaal gaan omdraaien."

Lees ook: Frenkie de Jong begrijpt verwachtingen: "Maar ik ben geen Messi"

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen