Van Gaal hekelt opzettelijke gele kaarten; Engelsman fluit Oranje

5 oktober 2021, 12:11

In de komende interland van Oranje, uit tegen Letland, staan liefst vijf spelers op scherp. Een optie zou zijn om bewust geel te pakken, waarmee zij slechts de thuiswedstrijd tegen voetbaldwerg Gibraltar hoeven missen. Louis van Gaal wil daar echter niets van weten, zo verzekerde hij dinsdag.

"Ik ben geen trainer die zegt dat je een gele kaart moet pakken nu. Dat vind ik niet goed", werd de bondscoach geciteerd door De Telegraaf. Mochten een of meerdere spelers daardoor een lastigere wedstrijd missen, dan heeft Van Gaal daar vrede mee. "Voor iedere positie heb ik een schaduwspeler. Ik ben niet zo gauw van het padje af."

Aanvoerder Virgil van Dijk, Davy Klaassen, Ryan Gravenberch, Luuk de Jong en Donyell Malen zijn de vijf die bij een volgende gele kaart geschorst zijn. Dat gold in de vorige wedstrijd voor Georginio Wijnaldum, die ook toen geel pakte. Hij is er vrijdag tegen Letland dus niet bij. 

Lees ook: Van Gaal wil snel gaan experimenteren met ander systeem

Scheidsrechter

Dinsdag werd ook bekend dat de uitwedstrijd tegen Letland gefloten zal worden door Andrew Madley. De Engelsman floot nooit eerder een wedstrijd van het Nederlands elftal, al had hij wel twee keer een oefenduel van Jong Oranje onder zijn hoede. Daarmee is hij een oude bekende van Joël Drommel, Denzel Dumfries, Frenkie de Jong, Guus Til en Teun Koopmeiners. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen