Kieft kritisch op Haller: "Dan was hij nu al niet meer in te halen"

4 oktober 2021, 23:58

Sébastien Haller is er nog altijd niet in geslaagd om af te rekenen met de forse kritiek aan zijn adres. De Ivoriaanse spits kan weliswaar aardige statistieken overleggen, maar heeft zeker nog niet iedereen overtuigd. Wim Kieft zag de aanvaller van Ajax afgelopen weekend tegen FC Utrecht een forse kans missen, waardoor de koploper met 0-1 verloor.

Volgens Kieft had Haller eigenlijk al veel meer moeten scoren dan de vijf treffers die hij nu verzorgde in de Eredivisie. "Als hij iets scherper zou zijn, was hij nu al niet meer in te halen als topscorer", constateert Kieft aan tafel bij Veronica Inside. "Na de wedstrijd tegen Sporting Portugal heeft Ajax negentien goals gemaakt, maar er waren er maar twee van Haller. Dat is te weinig voor een spits van Ajax."

Topscorer van de Eredivisie is Haller niet: dat is Guus Til, die al zes keer scoorde. Wél is Haller de meest productieve spits van het huidige Champions League-seizoen. Tegen Sporting Portugal verraste de aanvaller vriend en vijand door liefst vier treffers voor zijn rekening te nemen. De sterke spits droeg daarmee bij aan de klinkende 1-5 overwinning.

Ajax betaalde in de winterstop van afgelopen seizoen liefst 22,5 miljoen euro voor de aanvaller, die werd opgepikt bij West Ham United. Haller sloeg in 27 Eredivisie-optredens voor Ajax zestien keer toe. Bovendien bereidde hij zeven goals voor.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen