ADO vierde 3,5 uur feest in 'partybus': "Ontlading extra groot"

4 oktober 2021, 23:07

Sem Steijn veroverde vrijdagavond met ADO Den Haag knap de eerste periodetitel, door MVV Maastricht met 2-6 te verslaan. De negentienjarige middenvelder en zijn ploeggenoten rekenden daarmee af met alle bestuurlijke malaise waar ADO al maandenlang onder gebukt gaat. Het sportieve hoogtepunt werd volop gevierd.

Na maandenlange treurnis kon er vrijdag eindelijk weer worden gelachen door de spelers van ADO. "Het is heel mooi geweest", vertelt Steijn aan De Telegraaf, goed voor twee goals tegen MVV. "De ontlading was extra groot door alles wat we dit seizoen al hebben meegemaakt. Deze wedstrijd winnen was super belangrijk voor de club, want nu zijn we al verzekerd van deelname aan de play-offs voor promotie naar de Eredivisie."

"Het is drieënhalf uur feest geweest in de bus. We zijn als een partybus teruggegaan naar Den Haag", glimlachte de middenvelder. Vanwege de financiële malaise - ADO heeft nog altijd geen sluitende begroting en moet vrezen voor het voortbestaan - kreeg de club al zes punten in mindering. Die straf geldt echter alleen voor de eindstand: het had geen invloed op de periodestrijd.

Voor Steijn en zijn teamgenoten zijn het bewogen tijden. "Je probeert je af te sluiten voor alles wat er gebeurt, maar dat lukt niet zo goed, want je krijgt het toch wel mee. En het heeft ook sportieve consequenties, want we zijn nu al zes punten kwijt en er dreigt nog een derde keer drie punten in mindering te worden gebracht, heb ik gelezen. Iedere keer krijgen we op de wedstrijddag slechte berichten, maar als groep zijn we mentaal heel sterk en steeds weten we onszelf eroverheen te zetten."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen