Transfermarkt meldt grootste waardedaling ooit in Eredivisie

4 oktober 2021, 22:23   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Transfermarkt heeft maandagmiddag een flinke marktwaarde-update doorgevoerd. De populaire website stelt dat nooit eerder de waarde van een speler zo hard kelderde als bij André Onana. De doelman uit Kameroen werd op een waarde van dertig miljoen euro geschat, maar zou nu nog slechts zeventien miljoen euro waard zijn.

Dat meldt de website. Onana staat al bijna een jaar aan de kant wegens een dopingschorsing. Afgelopen seizoen nam hij naar eigen zeggen per ongeluk een plaspil van zijn vrouw, die het verboden middel furosemide bevatte. De doelman moet daardoor al maandenlang toekijken. Sinds begin vorige maand heeft Onana de training met Ajax hervat. De doelman wil echter zijn contract niet verlengen, waardoor hij komende zomer transfervrij zal gaan vertrekken.

Transfermarkt noemt de waardevermindering van dertien miljoen euro de grootste daling ooit in de Eredivisie-historie. De Ajacied is nog wel de Eredivisie-doelman met de hoogste waarde, maar ziet Justin Bijlow dichterbij komen. De Feyenoorder is nu twaalf miljoen waard. Voor Joël Drommel moet volgens de site 4,5 miljoen euro worden betaald.

Ryan Gravenberch vertegenwoordigt de hoogste waarde. De Ajacied heeft een prijskaartje van 33 miljoen euro. Zijn ploeggenoten Sébastien Haller en Antony zijn respectievelijk 27 en 25 miljoen euro waard.

Lees ook: 'Italiaanse grootmacht wil Van de Beek in januari oppikken'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen