Van Hanegem over 'kwibus' Tannane: "Hoe dom kun je zijn?"

4 oktober 2021, 20:56

Willem van Hanegem kijkt vol onbegrip naar Oussama Tannane, die tot eind afgelopen weekend was geschorst vanwege een slechte houding. De middenvelder van Vitesse behoort qua talent tot de beste spelers van de Eredivisie, maar geldt al jarenlang als probleemjongen. Van Hanegem ziet het met pijn in de ogen aan.

"Ik vind het een kwibus", begint Van Hanegem in gesprek met ESPN aan een kritisch betoog. "Die jongen kan echt heel goed voetballen, heeft heel veel kwaliteiten. Hoe dom kun je dan zijn? Hij heeft godverdimme met Jan en alleman altijd maar gezeur", aldus de voormalig middenvelder van het Nederlands elftal. Vanwege een slechte houding zette Vitesse-coach Thomas Letsch hem uit de selectie.

"Dan moet je toch eens bij jezelf te rade gaan, jongen... Later besef je dat je het hebt vergooid en heb je zo veel spijt, want voetballen is echt het mooiste wat er is. Het liefst zou je dat tot je vijftigste blijven doen. Maar hij gooit het allemaal weg." Afgelopen seizoen was Tannane met zeven goals en negen assists de grote man bij Vitesse. Hij leek een fraaie transfer te kunnen maken, maar de juiste club meldde zich niet in Arnhem.

Van Hanegem vergelijkt Tannane met Mohamed Ihattaren, een van de grootste talenten die de jeugdopleiding van PSV de laatste jaren heeft voortgebracht. "Dat soort gasten man... Waar zijn ze nou mee bezig?" Ihattaren belandde bij PSV op het dode spoor en verkaste daarom naar Juventus. Die club heeft hem tot het einde van het seizoen verhuurd aan Sampdoria.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen