"Berghuis mag God op zijn blote knieën danken"

4 oktober 2021, 18:40

Steven Berghuis is voor Louis van Gaal nog altijd de nummer één op de positie van rechtsbuiten bij het Nederlands elftal, zo bevestigde de bondscoach op zijn voorbereidende persconferentie. De linkspoot fungeert bij Ajax de laatste weken als nummer tien, maar heeft volgens Van Gaal weinig concurrenten voor de plek als rechterspits van Oranje.

Volgens Van Gaal mag Berghuis de bondscoach enorm dankbaar zijn. "Berghuis mag God op zijn blote knieën bedanken dat Louis van Gaal hem drie wedstrijden op rij heeft laten staan", sprak de oefenmeester in de derde persoon over zichzelf. "Maar ik moet van Valentijn Driessen (journalist van De Telegraaf, red.) 1-4-3-3 spelen. Daarvoor heb ik Berghuis nodig."

Lees ook: Van Gaal laat Promes wegens verdenkingen buiten selectie

Toch onderzoekt Van Gaal de komende weken zijn opties. Zo haalde hij Noa Lang voor het eerst bij de selectie. De aanvaller van Club Brugge speelt weliswaar als linkerspits, maar kan ook aan de andere kant spelen. "Hij heeft mij zelf verteld dat hij ook als rechtsbuiten uit de voeten kan. Dat is dan ook een van de argumenten dat ik hem heb opgeroepen." Van Gaal zag Lang zich deze week wel misdragen. Tegen RSC Anderlecht kreeg hij het aan de stok met landgenoot Wesley Hoedt. "Dat moet hij bij mij niet doen. Ik verwacht dat hij deze week bij mij langskomt."

Van Gaal volgt ook de situatie rond Georginio Wijnaldum met bovengemiddelde interesse. De middenvelder was bij Liverpool jarenlang vaste waarde, maar zit bij Paris Saint-Germain op de bank. "Ik maak me wel zorgen over hem", bekende Van Gaal. "Ik heb er bij zijn binnenkomst ook met hem over gesproken. Maar er gaan nog geen alarmbellen af. Ik heb namelijk veel vertrouwen in hem."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen