Flekken een 'Van Gaal-keeper', ook Cillessen in beeld

4 oktober 2021, 18:18

Louis van Gaal verraste deze week door Mark Flekken op te nemen in zijn definitieve selectie van het Nederlands elftal. De zeventigjarige bondscoach gunt de doelman van SC Freiburg een kans en is benieuwd of hij aan de verwachtingen kan voldoen. Van Gaal verklaarde op de persconferentie waarom hij Flekken bij de selectie heeft gehaald.

Met Flekken, Tim Krul, Justin Bijlow en Joël Drommel selecteerde van gaal liefst vier keepers. Bijlow lijkt op voorhand eerste keuze, maar dat wil Van Gaal niet bevestigen. "Hij heeft het goed gedaan, maar we zijn altijd op zoek naar betere spelers", aldus de bondscoach. "Ons scoutingsapparaat heeft vervolgens Flekken ontdekt bij SC Freiburg."

Lees ook: Van Gaal sneert opnieuw naar journalist: "Ben jij de bondscoach?"

Van Gaal was al snel gecharmeerd van de Limburgse doelman. "Hij is ongelofelijk goed met de voeten, een typische Van Gaal-keeper", vindt de bondscoach, die daarmee de vergelijking trekt met Edwin van der Sar. "Bovendien zit de verdedigende organisatie van Freiburg erg goed in elkaar. In mijn ogen is de keeper de baas van de verdediging." Toch wil hij deze week ontdekken of hij in Flekken de juiste man bij de selectie heeft gehaald. "De vraag is ook hoe hij in de groep valt. Dat is ook een reden om iemand wel of niet te selecteren."

Met Jasper Cillessen zou hij in ieder geval weten wie hij in huis haalt. De doelman en bondscoach beleefden in 2014 samen het WK. "Ook hij is weer in beeld", bevestigt Van Gaal. "Hij is de laatste weken weer aan het keepen. Hij zal zich de komende weken moeten bewijzen. Of ik voor hem een uitzondering maak? Nee, dat doe ik voor niemand."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen