'Xavi klaar om Koeman op te volgen, Yaya Touré biedt zich aan'

4 oktober 2021, 16:16

Ronald Koeman moet weer een klein beetje meer vrezen voor zijn ontslag. Nadat voorzitter Joan Laporta deze week nog zijn steun uitsprak naar de Nederlandse oefenmeester, heeft zijn gedroomde opvolger Xavi te kennen gegeven dat hij 'klaar' is om het stokje over te nemen. Van formeel contact tussen de oud-topmiddenvelder en club is nog geen sprake geweest.

Toch heeft Xavi zijn zinnen gezet op de trainersklus in Camp Nou, zo meldt het Spaanse AS. FC Barcelona heeft nog geen contact gelegd, maar bronnen van buiten de club hebben met de middenvelder gepraat over de trainersklus. Xavi staat nu weliswaar onder contract bij het Qatarese Al Sadd, maar lijkt zijn zinnen te hebben gezet op een overstap.

De aanstelling van de legendarische oud-middenvelder, die op Lionel Messi na de meeste duels ooit speelde voor FC Barcelona, is echter gecompliceerd. Koeman heeft nog een contract tot komende zomer en dat dient te worden afgekocht als Barça een nieuwe hoofdcoach wil. Volgens diverse media bedraagt zijn afkoopsom zo'n twaalf miljoen euro. Bovendien moet het noodlijdende Barça Xavi's contract bij Al Sadd eveneens afkopen.

Op de achtergrond heeft ook oud-middenvelder Yaya Touré zijn diensten aangeboden. Volgens The Sun is de Ivoriaanse ex-topspeler, die momenteel assistent-coach is bij FC Akhmat Grozny, bereid om zijn oude werkgever te helpen. Het is niet bekend in welke rol de krachtpatser dat zou willen doen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen