Poortvliet: "Wijndal heeft iets meer potentie dan Malacia"

Poortvliet: "Wijndal heeft iets meer potentie dan Malacia"

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

4 oktober 2021 – Jan Poortvliet dicht Owen Wijndal een grote toekomst toe. De 66-jarige trainer zag de linkervleugelverdediger van AZ zondag een sterke wedstrijd spelen tegen SC Cambuur. Met een doelpunt leidde de aanvoerder van de Alkmaarders de 1-3 zege in Leeuwarden in.

Poortvliet heeft in zijn Elftal van de Week in De Telegraaf een plekje voor Wijndal ingeruimd. "Owen Wijndal heeft alles als linksback", zegt hij. "Zijn opbouw en dribbel zijn geweldig en als je zijn voorzet en goal ook zag tegen Cambuur, dan heeft hij wat mij betreft net een streepje voor op Tyrell Malacia voor Oranje en heeft hij iets meer potentie. Hij is onvoorspelbaar en ik ben blij dat hij zijn draai weer gevonden heeft na er een tijdje uit te zijn geweest."

Hoewel Feyenoord onderuit ging tegen Vitesse (2-1), hebben ook twee spelers van de Rotterdamse club het geschopt tot het Elftal van de Week van Poortvliet. Marcus Pedersen en Gernot Trauner hebben indruk gemaakt op de voormalig trainer van onder Southampton, FC Eindhoven, Telstar en FC Den Bosch. Pedersen heeft volgens Poortvliet 'zoveel potentie' in aanvallend opzicht. "Kan combineren, maar staat er ook direct als hij moet omschakelen. Een heerlijke back om mee te voetballen."

Volgens Poortvliet had Trauner bij het tweede doelpunt van Vitesse op één lijn moeten staan met Lutsharel Geertruida. "Maar hij pakt élk duel, staat goed en zijn opbouw is heel verzorgd. Hij zit overal tussen en is een motivator. Hij is geen Beckenbauer, maar wel het verschil voor een Feyenoord dat jaren juist achteruit gelopen heeft, in plaats van nu vooruit. Gewoon top."

gerelateerd