Mbappé openhartig: "Ik heb PSG gevraagd of ik mocht vertrekken"

4 oktober 2021, 12:32

Kylian Mbappé geeft toe dat hij afgelopen zomer een transferverzoek heeft ingediend bij de leiding van Paris Saint-Germain. Eind juli stelde de 22-jarige aanvaller de Franse grootmacht op de hoogte van zijn wens om de club te verlaten. Tot een transfer kwam het, ondanks de nadrukkelijke belangstelling van Real Madrid, echter niet.

"Ik heb gevraagd of ik mocht vertrekkken, want vanaf het moment dat ik mijn contract niet wilde verlengen, wilde ik dat de club een transfersom aan mij zou overhouden om een geschikte vervanger te halen", aldus Mbappé in gesprek met RMC Sport. "De club heeft me veel gebracht en ik ben hier altijd gelukkig geweest. Dat ben ik nog steeds. Ik heb mijn vertrekwens vroeg bekend gemaakt zodat de club daarop kon anticiperen. Ik wilde het op een volwassen manier afhandelen en dat er een goede deal zou worden gesloten. Ik zei ook: als jullie niet willen dat ik vertrek, dan blijf ik."

Mbappé beschikt bij PSG over een aflopend contract, waardoor hij komende zomer transfervrij is. "Men zegt dat ik zes of zeven contractaanbiedingen heb afgewezen en dat ik niet meer met Leonardo (technisch directeur, red.) wil praten, maar dat is absoluut niet waar. Mij is verteld: nu praat je met de clubpresident, want Leonardo slaagt er niet in om met jou een oplossing te vinden", vervolgt Mbappé. "Het is niet aan mij om te oordelen, maar mijn standpunt is duidelijk. Ik heb gezegd dat ik wilde vertrekken en dat heb ik tijdig aangekondigd. Ik heb het niet gewaardeerd dat men zei dat ik heb gewacht tot de laatste week van augustus, want ik heb eind juli al gezegd dat ik wilde vertrekken."

Aan het einde van de zomerse transferperiode leek Mbappé de overstap naar Real Madrid te maken. De club uit de Spaanse hoofdstad deed meerdere pogingen om de Franse aanvaller in te lijven. Zelfs een bod van 200 miljoen euro (inclusief bonussen) was niet genoeg om Mbappé los te weken bij PSG.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen