Brands houdt met Everton situatie V/d Beek in de gaten

4 oktober 2021, 12:07   Bijgewerkt: 4 oktober 2021, 12:32

Marcel Brands houdt met Everton de situatie van Donny van de Beek bij Manchester United nauwlettend in de gaten. De technisch directeur van The Toffees sluit niet uit dat er in januari een nieuwe poging wordt ondernomen om de 24-jarige Nederlandse middenvelder (op huurbasis) over te nemen.

Brands zag afgelopen weekend op Old Trafford hoe Van de Beek weer niet aan spelen toekwam. De middenvelder bleef bij de ontmoeting tussen Manchester United en Everton (1-1) negentig minuten op de bank zitten. Het had zomaar gekund dat Van de Beek zaterdag in een blauw shirt in het Theatre of Dreams had gespeeld. Everton had de voormalig speler van Ajax namelijk op het oog.

"We hadden hem op ons lijstje staan", erkent Brands bij NOS Langs de Lijn. "Aan het begin van de transferwindow hebben we bij United geïnformeerd, toen was het onmogelijk. Aan het einde van de window kreeg ik een belletje van Guido Albers, zijn agent, dat hij wellicht toch mocht worden verhuurd. Maar op het laatste moment werd het weer tegengehouden."

Brands ziet de komst van Van de Beek nog altijd zitten. Maar of Everton in januari zich weer gaat melden bij Manchester United, is nog onduidelijk. "Je bent altijd afhankelijk of een club wil meewerken. En het is begin oktober, er kan nog zoveel gebeuren met blessures. United speelt op diverse fronten, het is moeilijk te zeggen nu."

"Het is natuurlijk jammer voor Donny. Het is een heel goede speler, geen twijfel over mogelijk. Zo'n jongen wil spelen en wil weer terug naar het Nederlands elftal", gaat Brands verder. "Maar je weet dat bij zo'n club de druk groot is en de concurrentie enorm. Als je ziet wat United verder op de bank had zitten: Cristiano Ronaldo, Jadon Sancho, Paul Pogba..."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen