Roda JC reageert met statement op matchfixing-onthulling

4 oktober 2021, 09:54

Roda JC heeft maandagmorgen gereageerd op de onthulling van een zelfverklaarde fixer in de NOS-podcast Gefixt. Die stelde dat er de afgelopen jaren bij meerdere wedstrijden in de beloftencompetitie sprake is geweest van matchfixing.

Zo gaf de man aan dat op 5 november 2019 de wedstrijd tussen Roda JC - RKC Waalwijk (2-1) gefixt was. Vijf spelers van de Waalwijkers kregen 1.500 euro om het duel opzettelijk te verliezen. Zij werden benaderd door een speler van de beloften van Roda. De fixer verdiende 20.000 à 30.000 euro aan de wedstrijd en deelde de winst met de Roda-speler.

Lees ookMogelijk matchfixing in beloftencompetitie: "Makkelijk te doen"

'Naar aanleiding van de NOS berichtgeving omtrent matchfixing in 2019, waarbij een speler van Jong Roda JC betrokken zou zijn, wil Roda JC duidelijk aangeven afstand te nemen van deze geluiden, en nogmaals duidelijk onderstrepen dat voor dergelijke praktijken geen plek is binnen de voetballerij in het algemeen, en Roda JC in het bijzonder', reageert Roda maandag.

'Roda JC zal de zaak intern, en waar nodig met andere clubs gaan bespreken. Tevens sluit Roda JC zich aan bij de oproep van de KNVB aan de autoriteiten om matchfixing proactief, en via de daarvoor geëigende juridische wegen, aan te pakken', zo eindigt het statement van de club uit Kerkrade.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen