Lang op het matje geroepen: "We hadden hem gewaarschuwd"

4 oktober 2021, 09:25   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Philippe Clement heeft Noa Lang op het matje geroepen. De trainer van Club Brugge is niet te spreken over het gedrag van de 22-jarige aanvaller zondag in de kraker tegen RSC Anderlecht (1-1).

Lang had het volgens Het Nieuwsblad met iedereen aan de stok: de tegenstander, het publiek en de scheidsrechter. Dat kwam het spel van de buitenspeler niet ten goede. Lang, die zich maandag voor de eerste keer meldt bij het Nederlands elftal, speelde geen bepalende rol in de topper en werd vlak voor tijd naar de kant gehaald. "We hadden hem gewaarschuwd, maar het blijft een jonge speler", aldus Clement na afloop.

Clement is niet boos op Lang, maar wil binnenkort wel met hem om tafel. "Hij doet het niet met slechte bedoelingen, maar het klopt dat hij gefocust was op de verkeerde dingen. Hier gaan we na de interlandperiode over spreken. We moeten aan hem werken, zoals met veel jonge spelers. Het is een proces."

Voor het gesprek met Clement werkt Lang twee interlands met Oranje af. De aanvaller reageerde vorige week trots op zijn uitnodiging van Louis van Gaal. "Ik heb hier harder voor moeten werken dan de rest, want ik heb natuurlijk een stempel. Maar als je veel talent hebt, moet je zorgen dat het naar boven komt. Iemand die altijd zichzelf is, altijd zichzelf zal blijven en zegt wat hij denkt. Hoe ik me voel, kun je aan me aflezen. En als voetballer ben ik iemand die durft, zoals de mensen zeggen: branie heeft", zei hij bij De Telegraaf.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen