KNVB kan geen vervolg geven aan 'matchfixingszaak'

3 oktober 2021, 21:36   Bijgewerkt: 3 oktober 2021, 21:42

De KNVB heeft zondagavond gereageerd op het nieuws van de mogelijk 'gefixte' voetbalwedstrijden. De NOS kwam naar buiten met dat er illegaal gegokt zou zijn op wedstrijden in de beloftencompetitie van de voetbalbond, waarbij jonge spelers zouden zijn omgekocht. De KNVB kan er vooralsnog geen vervolg op geven, zo schrijft het in een statement.

'Op basis van het huidige dossier heeft de KNVB nu onvoldoende mogelijkheden om verder onderzoek te doen en/of tot tuchtrechtelijke vervolging over te gaan. Er is geen onomstotelijk bewijs, wat wel nodig is om een zaak te maken', schrijft de voetbalbond over het nieuws. Toch zal er vermoedelijk wel het een en ander gebeuren rondom de aantijgingen, maar nog geen strafrechtelijke zaken.

'De podcast Gefixt geeft wel nieuwe inzichten. De podcast toont (nogmaals) aan hoe gevoelig het voetbal kan zijn voor benaderingen door criminelen om wedstrijden te 'fixen'. Met deze nieuwe inzichten kunnen politie, OM en overheid wellicht uit de voeten', stelt de Nederlandse voetbalbond, die hoopt dat er bepaalde instanties in Nederland meer opties gaan krijgen om wél onderzoek uit te voeren naar fixers. Dat ligt nou eenmaal niet in de handen van de voetbalbond. 

Lees ookMogelijk matchfixing in beloftencompetitie: "Makkelijk te doen"

'De podcast Gefixt laat ook zien dat we in Nederland niet naïef moeten zijn met betrekking tot matchfixing. De lage pakkans, lage straffen en de hoge winsten zijn bijzonder aantrekkelijk voor de georganiseerde misdaad. Om deze reden zijn we dit seizoen een pilot gestart met het monitoren van verdachte gokbewegingen in de nieuwe Onder 21-competitie en Jack's League, de hoogste amateurdivisie van Nederland', aldus de voetbalbond.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen