Bayer Leverkusen mede door Nederlanders aan Bundesliga-kop

3 oktober 2021, 21:25

Bayer Leverkusen heeft zich zondagavond aan de kop van de Bundesliga genesteld. De ploeg van verdediger Jeremie Frimpong won in de Duitse competitie royaal op bezoek bij Arminia Bielefeld, waarbij de Nederlandse verdediger een assist op Patrick Schick kon bijschrijven (0-4).

Omdat Bayern München dit weekend verrassend verloor van Eintracht Frankfurt (1-2), had die Werkself de kans om op gelijke hoogte te komen met de koploper van Duitsland – die daar op doelsaldo overigens wel nog gewoon blijft staan. Zonder Timothy Fosu-Mensah (blessure) en Frimpong in de basis, lukte dat vlekkeloos. 

Na ruim twintig minuten hadden Moussa Diaby en Schick (op aangeven van Florian Wirtz) namelijk al gescoord namens de bezoekers. In het tweede bedrijf scoorde de Tsjechische spits opnieuw, ditmaal was Frimpong de aangever. Daarmee was het duel beslist en was er voor Daley Sinkgraven ook nog gelegenheid om een half uur mee te spelen als invaller: daarin zag hij Kerem Demirbay vanaf elf meter de eindstand aantekenen in blessuretijd.

Voor Bayer Leverkusen betekent het de gedeelde eerste plaats in de Bundesliga, terwijl Patrik Schick als topscorer met inmiddels zes goals uit zeven wedstrijden alleen Robert Lewandowski en Erling Haaland voor zich moet dulden. Voor Frimpong was het al zijn vierde assist dit seizoen, terwijl de teller van de ditmaal afwezige Mitchel Bakker op drie succesvolle eindpasses staat. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen