Van Basten snapt niets van lofzang over Antony

3 oktober 2021, 20:47

Sinds de vorige interlandperiode is Antony de man in vorm bij Ajax. De Braziliaan werd de afgelopen weken overladen met complimenten, maar Marco van Basten komt met een tegengeluid. Hij ziet nog wel een verbeterpunt bij de vleugelflitser.

Ajax verloor zondag met 0-1 van FC Utrecht. Verrassend, maar de analist zag de Amsterdammers afgelopen dinsdag ook al kwakkelen tegen Besiktas. Dat Champions League-duel werd met 2-0 gewonnen, maar Van Basten was niet overtuigd. "Ik denk dat iedereen heel tevreden was over het feit dat er weer een goede sfeer was en dat er gewonnen werd, maar ik vond het niet zo goed. In de eerste helft hebben ze veel kansen gemist en de tweede helft was echt slecht. Besiktas maakt ook nog een doelpunt, dat afgekeurd werd."

De analist verbaast zich over de positieve geluiden rondom Ajax. In het bijzonder de lofzang die Antony de afgelopen weken kreeg, vertelt hij bij Rondo. "Er wordt nu heel goed over hem gesproken, maar als je goed naar hem kijkt: een rechtsbuiten, met zulke kwaliteiten, die moet veel meer rendement opleveren. Als je ziet hoe vaak een voorzet of schot mislukt bij hem…. Vaak begint hij een dribbel en dan denk je: waar ga je eindigen?"

Van Basten stelt dat de Braziliaan tegen Sporting Portugal wel heel goed was. De aanvaller gaf toen drie assists tijdens de 1-5 overwinning. "Maar wat moet je doen als voetballer? Je moet richting de goal spelen en kunnen inschatten: wat ik nu ga doen is slim of niet. Heeft het geen zin? Dan moet je de andere kant op. Die intelligentie mis ik bij hem. Bij Antony wordt overdreven dat het allemaal zo goed gaat, maar dat vind ik wel meevallen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen